Apartment Zagreb Charlie

DOBRODOŠLI U ZAGREB!

Dobro došli u Zagreb, glavni grad Republike Hrvatske! Zagreb je stari srednjoeuropski grad. Stoljećima se razvijao kao bogato kulturno i znanstveno te snažno trgovačko i gospodarsko središte. Nalazi se na sjecištu važnih prometnica između jadranske obale i srednje Europe.

Kada je 1991. godine hrvatski narod ostvario državnu samostalnost, Zagreb postaje glavnim gradom, političkim i upravnim središtem Republike Hrvatske. Zagreb je i poslovno središte, sveučilišni centar, grad kulture, umjetnosti i zabave. Iz Zagreba potječu i u njemu djeluju mnogi glasoviti znanstvenici, umjetnici i sportaši. Svojim gostima Zagreb nudi barokni ugođaj Gornjega grada, slikovite tržnice na otvorenom, raznovrsne trgovine i bogat izbor obrtničkih proizvoda, ukusnu domaću kuhinju. Zagreb je grad zelenih parkova i šetališta, s brojnim izletištima u prekrasnoj okolici. Unatoč brzom razvoju gospodarstva i prometa, sačuvao je osebujnu ljepotu i ugođaj opuštenosti, što ga čini pravim gradom po mjeri čovjeka.

 

DOLAZAK U ZAGREB

Zračna luka Zagreb udaljena je 17 km od središta grada, 20-25 minuta vožnje. Informacije o polijetanju i slijetanju zrakoplova mogu se dobiti na tel. +385 1 6265-222

Autobus za Zračnu luku Zagreb polazi s Autobusnog kolodvora, Držićeva avenija bb. Sve informacije o voznom redu autobusa potražite na www.plesoprijevoz.hr

Glavni željeznički kolodvor nalazi se na Tomislavovu trgu 12, udaljen je od najužeg središta grada 10 minuta hoda. Informacije o polascima i dolascima vlakova mogu se dobiti na telefonskom broju 060-333-444. Obavijesti o polascima vlakova mogu se dobiti i u agenciji "Croatia express", tel. +385 1 4573-253.

 

Glavni međunarodni cestovni pravci jesu:

Trst-Ljubljana-Zagreb 
Graz-Maribor-Zagreb 
Klagenfurt-Ljubljana-Zagreb 
Budimpešta-Varaždin-Zagreb

Info: www.hac.hr

Autobusni kolodvor nalazi se u Aveniji Marina Držića bb, od glavnog gradskog trga, Trga bana J. Jelačića, udaljen je nekoliko minuta vožnje tramvajem (broj 6). Informacije se mogu dobiti na broj 060-340-340 te o dolascima i odlascima autobusa na broj 060-313-333. Rezervacije za domaće linije primaju se na telefon 060-313-333, a za međunarodne na broj 6008-631. Prometni ured: tel. 6008-645.